Yoga Mindfulness Relax for Body & Mind

Studion

Yogastudion i Gamla Stan är en liten mysig studio (ca 42kvm) med gamla anor. Huset är från 1700-talet och det sitter historia och magisk energi i väggarna.

Studion har all utrustning för yoga, här finns yogamattor, ullmattor, yogabolsters, meditationskuddar, yogablock, ögonkuddar, stolar, filtar med mera.

På studion undervisar certifierade yogalärare i olika yogastilar, mest med fokus på Yinyoga, Mjuk Vinyasa Flow Yoga, Restorative Yoga, Hormon Yoga, Integral Yoga och även Meditation och Mindfulness. Vi har också workshopar i visa helger.

På Samadhi Yoga finns också en yoga webshop med yoga och meditationsutrustning.

Gällande Coronavirus: fråga lärare direkt om kommande klasser hur många platser har de på sin klass. Antalet är begränsat.

HÖSTtermin börjar v.32,33,34. 

Hjärtligt välkommen!

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan Stockholm

Weronika Mrowczyk

Hej, jag heter Weronika Mrowczyk och det jag som driver studion Samadhi Yoga i Gamla Stan Stockholm

Jag är certifierad yogalärare inom Ashtanga Vinyasa Flow hos Sampoorna Yoga School i Indien, auktoriserad Yinyoga lärare med flera hundra timmars utbildningar och assistans hos Yinyoga Stockholm, Magdalena Mecweld och Mats Nielsen Sveriges främsta auktoriteter inom Yinyoga. (Magdalena har skapat boken och appen "Vila dig i form med yinyoga"). Jag är fysioterapeut, Mediyoga Instruktör samt massör med diplom hos Naprapathögskolan i Stockholm, Lymfmassör med diplom hos Bebe Gransten..

Jag har också lång erfarenhet av meditation (Vipassanagruppen i Stockholm hos Staffan Hammers) och har praktiserat Vipassana med S.N. Goenka men på senare tid fördjupat mig i mindfulness-meditation med den burmesiske mästaren Sayadaw U Tejaniya. Jag är ursprungligen från Krakow i Polen men har bott i Sverige sedan 2003.

Mina klasser:

Gällande Coronavirus: fråga lärare direkt om kommande klasser hur många platser har de på sin klass. Antalet är begränsat. 

Yinyoga klasser är på plats och sändas parallellt via webbplatform - Zoom. Kontakta mig gärna om du vill vara med, jag skickar då länk till Zoom till dig. 

HÖSTtermin börjar v.33 den 17/8

YinYoga: 

Tisdagar kl. 17.30 - 19.00  

Torsdagar kl 17.15 - 18.30 

Vinyasa Flow Yoga

Söndagar kl. 16.30 - 17.45  Obs! start den 29/8

Priser: 10ggr klippkort 1400 sek, 5ggr 800 sek. Reducerade priser (studenter, arbetssökande, sjukskrivna) 10 ggr 1200 sek, 5ggr 650 sek

Drop in 200:-/160:- sek (reducerat pris)

Kortet gäller 4 månader på både YinYoga & Vinyasa Flow Yoga

Varmt Välkommen!

OmShanti,

Weronika


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Kristina Spegel

Jag är leg psykolog, yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år tillbaka.

Jag undervisar förutom på Shamadi Yoga också på Yeshe Norbu Mind training Center och på längre retreats i Sverige och utomlands.

Jag är certifierad i Corporate Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, ickedömande och glädje.

Lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl. Mer info på hemsidan:  https://kristinaspegel.se/


HT start den 1/9 

YinYoga 

Onsdagar kl. 17.30 - 19.00 

Terminsavgift 2500 kr för 19 gånger

Priser: 10 ggr klippkort 1400 sek, 5 ggr 800 sek. Reducerade priser (studenter, arbetssökande, sjukskrivna) 10 ggr 1200 sek, 5ggr 650 sek

Drop in 180:-/150:- sek (reducerat pris)

Yin yoga är en mjuk form av yoga som passar alla oavsett nivå på träning eller tidigare erfarenhet. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.

Kontaktuppgifter: info@kristinaspegel.se

mob. 076-0526652

Varmt välkommen! 


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Pernilla Halldin

Integralyoga med måndagar på SamadhiYoga i Gamla Stan

HT 21 start v.34 med prova på klassen

Integralyoga - måndagar 19:00 - 20:30

Denna kurs kommer steg för steg ge dig en mjukare och starkare kropp men framförallt en öppenhet och nyfikenhet att lyssna inåt och våga följa vad din kropp och ditt sinne behöver. Varaktig förändring sker inte över en natt. Här låter vi förändringen komma i ett långsamt tempo, helt av sig själv.

Under hösten 2021 är kursen 14 ggr plus en 'prova på' den 23 augusti. Kursen börjar 30 augusti och har uppehåll v 38 (20 september) och v 44 (1 november) och slutar den 13 december. Reservation för viss ändring av datum. Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.

Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill. Reservation för viss ändring av datum. 

Kursen kostar 2900 kr (14 ggr+1 ngn att ta igen) 

Anmäl dig till mig på pernilla@priyayoga.se. Om du har frågor så ring mig på 072-8536528.

Vill du veta mer om Integralyoga: www.priyayoga.se/integral-yoga/

Anmälan: pernilla@priyayoga.se  


Integralyoga för kvinnor

Integralyoga är en mjuk och klassisk hathayoga där vi integrerar chanting, meditation, vila och andning med fysisk yoga. Denna integralyoga fokuserar dessutom på att balansera hormonerna och låta dig som kvinna ta plats i din kropp och i ditt liv.
Under hösten 2021 är kursen 14 ggr plus en 'prova på' den 23 augusti. Kursen börjar 30 augusti och har uppehåll v 38 (20 september) och v 44 (1 november) och slutar den 13 december. Reservation för viss ändring av datum. Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.


Reservation för viss ändring av datum. Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.


Måndagar kl 17:00 - 18:30 

Pris: Kursen kostar 2900 kr för 14 ggr 

Anmäl dig till mig på pernilla@priyayoga.se. Har du frågor så ring mig på 072-8536528.

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Siv Hoogendoorn

Om mig och min yoga

Jag började utöva yoga år 2000 hos Maria Boox på Yogashala Stockholm och sedan dess har Ashtangayogan varit en del av mitt dagliga liv.

År 2012 mötte jag Yinyogan och Magdalena Mecweld (som kanske är den yogalärare som förknippas mest med Yinyogan i Sverige idag). Jag kände omgående att Yinyogan var ett bra komplement till den dynamiska Ashtangayogan och började fördjupa mig mer inom området och utbildade mig så småningom till Yinyogalärare hos Magdalena Mecweld och hennes partner Mats Nielsen. Har även varit med och assisterat vid flera av deras lärarutbildningar.

Idag undervisar jag i Yinyoga hos Yogashala Stockholm på Södermalm.

Meditation är viktigt för mig och jag utövar kontinuerligt Vipassana och buddhistisk meditation. Utbildade mig till mindfulnessinstruktör på Mindfulnesscenter hos Ola Schenström i Stockholm år 2014.

Start HT v. 35 fre den 3/9

Mina klasser i Yinyoga:

Fredagar drop-in: 11:00 - 12:00

Söndagar drop-in: 11:00 - 12:15 

Torsdagar YinYoga i Restorative & Mindfulness 19:00-20:30 

Yinyoga i Restorative-form är en av de mjukaste och mest avslappnande typerna av yoga. Du stannar i positionen under en längre tid än i vanlig Yin Yoga, ca 8-10 minuter och i vissa positioner till och med ca 15 minuter. På så sätt kommer du åt stelhet i bindväv och leder. I Restorative Yin Yoga undviker du all slags obehag. Det kommer att användas mycket yogautrustning i olika positioner, kuddar, stolar, yogablock under rygg, händer, ben och nacke.

Du stretchar inte, drar inte och stimulerar ingenting, utan tillåter dig bara att vara och vila. Passet avslutas med Mindfulness där du i sittande position är närvarande i stunden oavsett vad som dyker upp i rum och sinne.

Pris: Drop-in: 160 kr (Betalas med Swish)

Workshops i Yinyoga under hösten med olika teman:

Yinyoga för nybörjare

Lördag 2 oktober 11.00-13.00

Yinyoga och Mindfulness

Lördag 4 december 11.00-13.00

Pris Workshop: 400 kr (Betalas med Swish)

Siv

Yinyogalärare

Kontaktuppgifter: siv.hoogendoorn@gmail.com


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Bianca Mecweld

Jag heter Bianca Mecweld och på torsdagskvällarna håller jag yinyogaklasser på Samadhi Yoga. Fokus ligger i kroppen och på att landa i lung och ro där alla förnimmelser får finnas.


Klassen återkommer i VT 22

Välkomna!

Min yogaresa
Jag började yoga i samband med att min mamma (Magdalena Mecweld) fann yogan i Thailand ca år 2000. Det dröjde dock lång tid tills dess att jag gick från att träna yoga till att lära ut yoga och 2018 beslutade jag mig för att gå en 115 timmars yinyogautbildning hos min mamma som har www.yin-yoga.se. 2019 gick jag även en 200 timmars Ashtanga Vinyasa yogautbildning.

Numera har jag valt att lägga fokus på mer lugn och ro när det kommer till yogan eftersom jag känner att det tillfört mycket i mitt egna liv. Sen några år tillbaka har även meditationen hittat in i mitt liv och jag tar med mig inslag av meditation i min yinyoga.

Priser:

Klasserna är donationsbaserade.

Varmt välkommen!

Bianca Mecweld

Kontakta mig för frågor: bianca@yin-yoga.se

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Lorna Allende

Min intention med yogan är att ge sig tiden att möta sig själv, sin kropp och sitt andetag. Kunna förmedla enkla knep som ger balans, kraft och stabilitet i vardagen.

Jag är certifierad Kundaliniyoga - och meditationslärare. Yogan för mig är att hitta hem mellan kropp och själ - finna stabiliteten i livet. Den har hjälp mig genom svåra perioder i livet och fått mig att finna styrkan och balans. Jag vill hjälpa dig att hitta tryggheten och styrkan i dig själv med hjälp av yogan, att få finna redskap att hålla dig lugn när stormen dyker upp.


KUNDALINIYOGA - ONSDAGAR 19.30 - 20.30
Återhämtning för en hållbar höst
YOGA FÖR DIG SOM ÄR STRESSKÄNSLIG

Känns det som att du alltid prioriterar andras behov över dina egna, både privat och på jobbet? Längtar du efter att finna energi och ork till dig själv?
Återhämtning är ett grundläggande behov, en förutsättning för att du ska kunna prestera och hålla i längden. Våga säga JA till ditt välmående en fast tid i veckan utan krav, på en plats som tillåter dig finna vila och återhämtning.
Under 8 onsdagar gör vi mjuk yoga, andningsövningar och meditation för att minska stress, oro och ångest. Du får även bonusmaterial via en privat Facebook-grupp.
Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.


Kursstart 2021-08-25 Boka innan 31/7 för 1200 kr (ordinarie pris 1450 kr)

Kursstart 2021-10-27 Boka innan 30/9 för 1200 kr (ordinarie pris 1450 kr)

Drop-in: 200 kr

Bokning: info@yoginilornaallende.comFrågor: info@yoginilornaallende.com / 0704024699

Varmt välkommen!

Lorna 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Jeanette Larsson

Mjuk Vinyasa Flow Yoga 

jämna veckor- torsdagar kl. 12.00-13.00 

HT start den 26/8/2021

Kom på ett prestationslöst pass där du övar dig på att lyssna på vad din kropp och sinne behöver. Jag guidar dig igenom ett vinysa soft flow pass. Ett pass där vi synkronisera andningen med rörelsen i ett lugnt tempo. Ingen erfarenhet krävs alla är välkomna.

Hoppas vi ses i salen!

Jeanette

Anmälan sker till: jeanettevesterback@hotmail.com

Pris: 200kr

Betalning sker via swish. 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Mia Hozona

Rebalanserande mjuk yoga, Vakna med yinyoga PT, Soul Coaching, Workshops

Välkommen i höst till en ny termin! Alla kan boka yogakurserna oavsett erfarenhet. Jag guidar övningarna i flera olika nivåer. Jag har yogakurser terminsvis sedan 10 år, som ny deltagare är du välkommen att prova på en klass innan du bestämmer dig för kursen. Maila för kontakt.
På min hemsida littlewing.se kan du läsa mer om yogan och Embodied Soul Coaching, samt de fördjupande workshops jag håller under året. Kontakta mig gärna om du vill ha kurs, klass, PT, Workshop eller Soul Coaching.

Mia är certifierad Prana Vinyasa Flow®-, Yin- och Restorative yogalärare, Somatic Pilates instruktör, Zen Coach, Soul Coach, Hawaiian Healing Massage Healer, Reiki Healer, Bengston Method Healer mm. Grundare av bl a Move Your Colors, Embodied Soul Coaching och Embodied Soul Dance. Mias hemsida: littlewing.se

Kontakt: yoga@littlewing.se 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Jeanette Karlsson 

Hej! 

Jag heter Jeanette Karlsson och har gått på Weronikas yoga sen starten och älskar det. Några kanske känner till mig via meditationsoljan som Weronika har använt i pannan på oss när vi går till vilan. Oljor för huden, ömma muskler el väldoft är något jag är passionerad över, så även spray för att rena rum eller auran. 

Jag är shiatsuterapeut och har gått Medicinhjulet i Q'ero Inka shamanism hos Jeanette Mantel. I höst erbjuder jag dessa typer av behandlingar på yogastudion. Shiatsu är energimedicin från Japan, man använder tryck, stretchningar, rotationen mm. Metoden är väldigt avslappnande och hjälper kroppen hitta tillbaka till självläkning. Jag arbetar på golvet o du har mjuka kläder på dig. 

Jag gör även shamanska behandlingar: det handlar oftast om att skifta energi eller perception i något som håller oss fast, kanske i gamla mönster eller rädsla för det nya. Vi arbetar tillsammans genom andning, visualisering o sätter nya mål för att skifta till den nya frekvensen. 

Kontakta mig på helajeanette@hotmail.com så hör jag av mig. 

Varmt välkomna!


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Caroline Patay

Massage och Myofascial Energetic Release

Hej!

Jag heter Caroline och erbjuder olika former av massage för avslappning och behandling av kronisk smärta.

Myofascial Energetic Release (MER) är en form av djup och varsam massage/bodywork. Metoden arbetar med orsaken till kronisk smärta: alltför sammandragen mjuk vävnad. Målet med MER är att frigöra smärta och att öppna upp stela och stumma områden i kroppen så att cirkulationen kan flöda igen. MER arbetar på en fysisk, mental och energisk nivå och stöder både kropp och själ.

Jag är utbildad och certifierad inom Myofascial Energetic Release. Jag började utbilda mig i massage och bodywork på Alchemy of Touch Academy och senare på Axelssons. Jag har också studerat Psychic massage i Italien. Jag är även yin-yoga lärare och har många års erfarenhet av yoga och meditation. Från början är jag ingenjör och har arbetat tio år i näringslivet framförallt med ledarskap och organisation, där jag fortfarande är aktiv.

Läs gärna mer på min hemsida: www.carolinepatay.com


Priser:

Myofascial Energetic Release: 90 min 1200 SEK

Helkroppsmassage: 60 min 890 SEK

Ansiktsmassage: 60 min 890 SEK


Varmt välkommen!