Yoga Mindfulness Relax for Body & Mind

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan Stockholm

Weronika Mrowczyk

Hej, jag heter Weronika Mrowczyk och det jag som driver studion Samadhi Yoga i Gamla Stan Stockholm

Jag är certifierad yogalärare inom Ashtanga Vinyasa Flow hos Sampoorna Yoga School i Indien, auktoriserad Yinyoga lärare med flera hundra timmars utbildningar och assistans hos Yinyoga Stockholm, Magdalena Mecweld och Mats Nielsen Sveriges främsta auktoriteter inom Yinyoga. (Magdalena har skapat boken och appen "Vila dig i form med yinyoga"). Jag är fysioterapeut, Mediyoga Instruktör samt massör med diplom hos Naprapathögskolan i Stockholm, Lymfmassör med diplom hos Bebe Gransten..

Jag har också lång erfarenhet av meditation (Vipassanagruppen i Stockholm hos Staffan Hammers) och har praktiserat Vipassana med S.N. Goenka men på senare tid fördjupat mig i mindfulness-meditation med den burmesiske mästaren Sayadaw U Tejaniya. Jag är ursprungligen från Krakow i Polen men har bott i Sverige sedan 2003.

Studion

Yogastudion i Gamla Stan är en liten mysig studio (ca 40kvm) med gamla anor. Huset är från 1700-talet och det sitter historia och magisk energi i väggarna. 

Studion har all utrustning för yoga, här finns yogamattor, ullmattor, yogabolsters, meditationskuddar, yogablock, ögonkuddar, stolar, filtar med mera.

På studion undervisar certifierade yogalärare i olika yogastilar, mest med fokus på Yinyoga, Mjuk Vinyasa Flow Yoga, Restorative Yoga, Hormon Yoga, Integral Yoga och även Meditation och Mindfulness. Vi har också workshopar i visa helger. 

På Samadhi Yoga finns också en yoga webshop med yoga och meditationsutrustning.

Mina klasser:

Gällande Coronavirus: fråga lärare direkt om kommande klasser hur många platser har de på sin klass. Antalet är begränsat. 

Yinyoga klasser är på plats och sändas parallellt via webbplatform - Zoom. Kontakta mig gärna om du vill vara med, jag skickar då länk till Zoom till dig. 

HT börjar i augusti v. 34 med prova på klasser under veckan

YinYoga: 

Tisdagar kl. 17.45 - 19.15  

Torsdagar kl 17.15 - 18.30 

Vinyasa Flow Yoga

Söndagar kl. 16.30 - 17.45  Obs! ingen Vinyasa Flow den 27 spt. Välkommen då på YinYoga workshop kl 14.00-17.00          

Priser: 10ggr klippkort 1400 sek, 5ggr 800 sek. Reducerade priser (studenter, arbetssökande, sjukskrivna) 10 ggr 1200 sek, 5ggr 650 sek

Drop in 200:-/160:- sek (reducerat pris)

Kortet gäller 4 månader på både YinYoga & Vinyasa Flow Yoga

Varmt Välkommen!

OmShanti,

Weronika


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Kristina Spegel

Jag är leg psykolog, yin yoga och meditationslärare med egen träning sedan 15 år tillbaka.

Jag undervisar förutom på Shamadi Yoga också på Yeshe Norbu Mind training Center och på längre retreats i Sverige och utomlands.

Jag är certifierad i Corporate Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige i detta med fokus på meditationsträning och de mentala strategierna, närvaro, vänlighet, tålamod, ickedömande och glädje.

Lärare i urval: Magdalena Mecweld, Kent Nyström, Jon Kabat Zinn, Stephan Pende, Glenn Svensson, Roshi Joan Hallifax m.fl. Mer info på hemsidan:  https://kristinaspegel.se/


HT start i augusti v. 34 den 19/8

YinYoga 

Onsdagar kl. 17.30 - 19.00 

Terminsavgift 2500 kr för 19 gånger

Priser: 10 ggr klippkort 1400 sek, 5 ggr 800 sek. Reducerade priser (studenter, arbetssökande, sjukskrivna) 10 ggr 1200 sek, 5ggr 650 sek

Drop in 180:-/150:- sek (reducerat pris)

Yin yoga är en mjuk form av yoga som passar alla oavsett nivå på träning eller tidigare erfarenhet. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.

Kontaktuppgifter: info@kristinaspegel.se

mob. 076-0526652

Varmt välkommen! 


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Pernilla Halldin

Integralyoga med måndagar på SamadhiYoga i Gamla Stan

HT start i augusti v. 34 den 17/8 med prova på klassen

Integralyoga - måndagar 19:00 - 20:30

Denna kurs kommer steg för steg ge dig en mjukare och starkare kropp men framförallt en öppenhet och nyfikenhet att lyssna inåt och våga följa vad din kropp och ditt sinne behöver. Varaktig förändring sker inte över en natt. Här låter vi förändringen komma i ett långsamt tempo, helt av sig själv.Under hösten 2020 är kursen 14 ggr med en prova på den 17 augusti och en 'ta igen' den 14 december. Kursen börjar 31 augusti och har uppehåll v 44 (höstlov) och slutar den 7 december.

Reservation för viss ändring av datum. Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.

Kursen kostar 2900 kr (14 ggr+1 ngn att ta igen) 

Anmäl dig till mig på pernilla@priyayoga.se. Om du har frågor så ring mig på 072-8536528.

Anmäl dig till mig på pernilla@priyayoga.se. Om du har frågor så ring mig på 072-8536528.

Vill du veta mer om Integralyoga: www.priyayoga.se/integral-yoga/

Anmälan: pernilla@priyayoga.se  


Integralyoga för kvinnor

Integralyoga är en mjuk och klassisk hathayoga där vi integrerar chanting, meditation, vila och andning med fysisk yoga. Denna integralyoga fokuserar dessutom på att balansera hormonerna och låta dig som kvinna ta plats i din kropp och i ditt liv.

Under hösten 2020 är kursen 14 ggr med en prova på den 17 augusti och en 'ta igen' den 14 december. Kursen börjar 31 augusti och har uppehåll v 44 (höstlov) och slutar den 7 december. Reservation för viss ändring av datum. Kursen går att följa både på plats och online helt efter vad man själv vill.


Måndagar kl 17:00 - 18:30 

Pris: Kursen kostar 2900 kr för 14 ggr 

Anmäl dig till mig på pernilla@priyayoga.se. Har du frågor så ring mig på 072-8536528.

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Siv Hoogendoorn

I höst erbjuder jag på Yinyogaklasser på SamadhiYoga med start prova på kvällsklass på söndag den 23 augusti.


Jag kommer sen under hela hösten hålla morgonklasser i YinYoga på måndagar och onsdagar samt en lugn yinyogaklass på söndagkvällar.
Min intention är att med hjälp av Yinyoga och meditation erbjuda en fin start på dagen genom att möta oss själva en stund i lugn och ro innan vi går ut och möter vår omvärld. På samma sätt vill jag erbjuda en lugn avslutning av helgen så vi kan förbereda oss inför en ny vecka genom en meditativ yinyogaklass på söndagkvällen.

Om mig och min yoga

Jag började utöva yoga år 2000 hos Maria Boox på Yogashala Stockholm och sedan dess har Ashtangayogan varit en del av mitt dagliga liv.

År 2012 mötte jag Yinyogan och Magdalena Mecweld (som kanske är den yogalärare som förknippas mest med Yinyogan i Sverige idag). Jag kände omgående att Yinyogan var ett bra komplement till den dynamiska Ashtangayogan och började fördjupa mig mer inom området och utbildade mig så småningom till Yinyogalärare hos Magdalena och hennes partner Mats Nielsen. Har även varit med och assisterat vid flera av deras lärarutbildningar. Idag undervisar jag i Yinyoga hos Yogashala Stockholm på Södermalm.

Meditation är viktigt för mig och jag utövar kontinuerligt Vipassana och buddhistisk meditation. Utbildade mig till mindfulnessinstruktör på Mindfulnesscenter hos Ola Schenström i Stockholm år 2014.

Jag har alltid haft en nära relation till litteratur, kreativitet och skrivande (studerade litteraturvetenskap under ett antal år) och så småningom ledde det till att jag började arbeta som skrivcoach.

Under hösten kommer jag därför att hålla några workshops där jag kombinerar Yinyoga, Mindfulness och skrivande (mindful writing) här på studion. Lägger ut datum snart.

Mina klasser i Yinyoga:

Onsdagar kl. 06:30 - 07:30

Lördagar kl. 10.00 - 11.15

Söndagar kl. 18:30 - 19:45

Priser:

10ggr klippkort 1400 sek, 5ggr 800 sek.

Reducerade priser (studenter, arbetssökande, sjukskrivna)

10 ggr 1200 sek, 5ggr 650 sek

Drop in 200:-/160:- sek (reducerat pris)

Varmt Välkommen!

Siv

Yinyogalärare, Mindfulnessintruktör och Skrivcoach

Kontaktuppgifter: siv.hoogendoorn@gmail.com

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Bianca Mecweld

Jag heter Bianca Mecweld och kommer till hösten 2020 att börja hålla yinyogaklasser med inslag av restorative yoga på Samadhi Yoga. Fokus ligger i kroppen och på att landa i lung och ro där alla känslor och förnimmelser får vara och finnas. 


Klassen är planerad till torsdagskvällarna mellan 19:00- 20.15 med start v. 35 den 27/8

Välkomna!

Min yogaresa
Jag började yoga i samband med att min mamma (Magdalena Mecweld) fann yogan i Thailand ca år 2000. Eftersom jag bara var 12-13 år gammal dröjde det innan jag förstod vad yoga var och det var först 2005 som jag hittade yogan på riktigt. Jag började träna Ashtanga yoga på Inbalance yoga (där min mamma då var lärare) och gick en grundkurs i Ashtanga yoga. Sedan dess har jag yogat i perioder. Hatha yoga, Vinyasa flow och Ashtanga yoga (främst). Och har alltid på något sätt funnit min väg tillbaka till yogan även med långa avbrott. När min mamma fann yinyogan blev det naturligt att även jag gjorde det. Jag gick regelbundet på de klasser hon höll och när tiden kom gick jag även en teacher training i Yinyoga (2018).

2019 bestämde jag mig för att även ta en längre teacher träning i Ashtanga yoga och Vinyasa flow och avslutade en 200 timmars utbildning på Sampoorna yoga i Indien. Jag har sedan dess undervisat i Hatha yoga, Vinyasa flow, Yinyoga och Restorative yoga och har gått alla 4 moduler hos Magdalena Mecweld samt assisterar regelbundet på Magdalenas och Mats utbildningar.

Priser:

Klasserna är donationsbaserade och rekommenderad 100 sek

Varmt välkommen!

Bianca Mecweld

Kontakta mig för frågor: bianca@yin-yoga.se

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Lorna Allende

Jag är utbildad Kundaliniyoga- och meditationslärare med egen träning i 5 år.

Min intention med yogan är att ge sig tiden att möta sig själv, sin kropp och sitt andetag. Kunna förmedla enkla knep som ger balans, kraft och stabilitet i vardagen.

HT start med prova på den 2/9 sen forsätter vi under hösten från

9 september - 16 december

Kundaliniyoga

Onsdagar kl. 19:30 - 20:45

Priser:

Terminsavgift 14ggr: 2100 kr

Terminsavgift online 14ggr: 1500kr

7 ggr: 1200 kr

Drop-in: 200 kr

Kundaliniyoga är en energigivande yogaform som med hjälp av andning, ställningar och meditation ökar medvetenheten. I varje klass får ni möjligheten att förena kropp och sinne som främjar er tydlighet och förmåga att vara närvarande.

Anmäl dig till mig på: yoginilornaallende@gmail.com

Kontakt och mer information: yoginilornaallende@gmail.com

mob.0704024699

Varmt välkommen!

Lorna 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Charlotte Ruchatz

Mediyoga är en terapeutisk yogaform där du genom andning, djupavslappning, meditation och lugna mjuka rörelser stävar efter ett förbättrat välmående, fysiskt, mentalt och emotionellt.

Alla kan delta i Mediyoga och vi arbetar med utgångspunkt från dina förutsättningar i riktning mot acceptans, kroppsmedvetenhet och självomhändertagande. Vi utvecklar färdigheter som mental närvaro, koncentration och fokus, förmåga att slappna av och djupandas.

Du får möjlighet att möta dig själv, kanske utforska ett nytt och mer tillåtande förhållningssätt till dig själv och din kropp.

Jag som guidar dig genom passen heter Charlotte Ruchatz, är Leg Naprapat och jobbar sedan 10 år med rehabilitering av långvarig smärta och utmattningssyndrom.

Du är välkommen att delta på fredagar kl 15:00-16:30 med start den 28/8.

Terminen löper fram till 18/12 och vi ses sammanlagt vid 14 tillfällen.

Avgiften för HT 20 är 2600 kr. Drop-in 200 kr.

Kontakta mig för reducerat pris om du är sjukskriven eller arbetslös.

Varmt välkommen!

Charlotte Ruchatz

Kontakta mig för frågor och anmälan: ruchatz@gmail.com 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Mia Hozona

Rebalanserande mjuk yoga, Vakna med yinyoga PT, Soul Coaching, Workshops

Välkommen i höst till en ny termin! Alla kan boka yogakurserna oavsett erfarenhet. Jag guidar övningarna i flera olika nivåer. Jag har yogakurser terminsvis sedan 10 år, som ny deltagare är du välkommen att prova på en klass innan du bestämmer dig för kursen. Maila för kontakt.
På min hemsida littlewing.se kan du läsa mer om yogan och Embodied Soul Coaching, samt de fördjupande workshops jag håller under året. Kontakta mig gärna om du vill ha kurs, klass, PT, Workshop eller Soul Coaching.

Mia är certifierad Prana Vinyasa Flow®-, Yin- och Restorative yogalärare, Somatic Pilates instruktör, Zen Coach, Soul Coach, Hawaiian Healing Massage Healer, Reiki Healer, Bengston Method Healer mm. Grundare av bl a Move Your Colors, Embodied Soul Coaching och Embodied Soul Dance. Mias hemsida: littlewing.se

Kontakt: yoga@littlewing.se 

Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Jeanette Karlsson 

Hej! 

Jag heter Jeanette Karlsson och har gått på Weronikas yoga sen starten och älskar det. Några kanske känner till mig via meditationsoljan som Weronika har använt i pannan på oss när vi går till vilan. Oljor för huden, ömma muskler el väldoft är något jag är passionerad över, så även spray för att rena rum eller auran. 

Jag är shiatsuterapeut och har gått Medicinhjulet i Q'ero Inka shamanism hos Jeanette Mantel. I höst erbjuder jag dessa typer av behandlingar på yogastudion. Shiatsu är energimedicin från Japan, man använder tryck, stretchningar, rotationen mm. Metoden är väldigt avslappnande och hjälper kroppen hitta tillbaka till självläkning. Jag arbetar på golvet o du har mjuka kläder på dig. 

Jag gör även shamanska behandlingar: det handlar oftast om att skifta energi eller perception i något som håller oss fast, kanske i gamla mönster eller rädsla för det nya. Vi arbetar tillsammans genom andning, visualisering o sätter nya mål för att skifta till den nya frekvensen. 

Kontakta mig på helajeanette@hotmail.com så hör jag av mig. 

Varmt välkomna!


Vi på Samadhi Yoga i Gamla Stan

Caroline Patay

Massage och Myofascial Energetic Release

Hej!

Jag heter Caroline och erbjuder olika former av massage för avslappning och behandling av kronisk smärta.

Myofascial Energetic Release (MER) är en form av djup och varsam massage/bodywork. Metoden arbetar med orsaken till kronisk smärta: alltför sammandragen mjuk vävnad. Målet med MER är att frigöra smärta och att öppna upp stela och stumma områden i kroppen så att cirkulationen kan flöda igen. MER arbetar på en fysisk, mental och energisk nivå och stöder både kropp och själ.

Jag är utbildad och certifierad inom Myofascial Energetic Release. Jag började utbilda mig i massage och bodywork på Alchemy of Touch Academy och senare på Axelssons. Jag har också studerat Psychic massage i Italien. Jag är även yin-yoga lärare och har många års erfarenhet av yoga och meditation. Från början är jag ingenjör och har arbetat tio år i näringslivet framförallt med ledarskap och organisation, där jag fortfarande är aktiv.

Läs gärna mer på min hemsida: www.carolinepatay.com


Priser:

Myofascial Energetic Release: 90 min 1200 SEK

Helkroppsmassage: 60 min 890 SEK

Ansiktsmassage: 60 min 890 SEK


Varmt välkommen!