Yoga,Mindfulness & Massage

 Våra klasser & Massage

Yinyoga är en av de lugnaste och mest meditativa stilarna av yoga. Samtidigt som den är lätt att utföra kan den kännas utmanande. Vi stannar i positionen under en längre tid och kommer på så sätt åt stelhet i bindväv och leder. Yinyoga lämpar sig mycket bra för alla slags kroppar, särskilt för dig som är stressad eller stel, eller både och. Alla ställningar utförs liggande eller sittande och fokus är på stela höfter, baksida av lår, mage, bröst, nacken och axlar.

Mjuk Vinyasa Flow Yoga är yoga i rörelse. Vi håller ett meditativt flow genom rörelsen samtidigt som vi utför både sittande och stående övningar. Fokus är på ryggraden, höfterna, balans och andningsövningar Pranayama.

Hormonyoga/IntegralYoga är en yoga speciellt framtagen för att balansera och stimulera hormonproduktionen. Vi gör en serie specifika rörelser tillsammans med andning, vila och meditation. Denna yoga är för dig som har hormonella obalanser eller är i klimakteriet. Under kursen så lär vi oss serien steg för steg så att du kan göra den hemma så ofta som du behöver.

Kundaliniyoga är vital, dynamisk och energigivande. Yogan ger snabba effekter och resultat. Yogan innefattar enkla men effektiva kroppsställningar, handställningar, kroppslås, andningstekniker och meditationer. I meditationerna ingår olika andnings tekniker och mantran. 

Klassisk Massage - en skön massage där massören använder djupa knådningar, töjningar och tryck för att behandla och få musklerna och dig att slappna av.

Lymfmassage - Lymfmassage sätter fart på kroppens avlopp. Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage/bindvävanmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen. Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Patienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen.

Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk. Det är ett eget system som går parallellt med venerna.
Vid nyckelbensgropen sammankopplas den med blodcirkulationen där den tömmer lymfvätska och slaggprodukter för vidare transport till njurar för att sedan utsöndras via urinen.

Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascia vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.

Qigong är meditation i rörelse. Vi tränar qigong tillsammans för att leva livet mer närvarande och tillfreds. Regelbunden träning kan ge bättre sömn, läka smärta, öka lugn, fokus och glädje.

Yinyoga i Restorative-form är en av de mjukaste och mest avslappnande typerna av yoga. Du stannar i positionen under en längre tid än i vanlig Yin Yoga, ca 8-10 minuter och i vissa positioner till och med ca 15 minuter. På så sätt kommer du åt stelhet i bindväv och leder. I Restorative Yin Yoga undviker du all slags obehag. Det kommer att användas mycket yogautrustning i olika positioner, kuddar, stolar, yogablock under rygg, händer, ben och nacke.

Du stretchar inte, drar inte och stimulerar ingenting, utan tillåter dig bara att vara och vila. Passet avslutas med Mindfulness där du i sittande position är närvarande i stunden oavsett vad som dyker upp i rum och sinne.


❈ Yoga Klasser för alla

På Samadhi Yoga Gamla Stan hittar du olika yogastilar. Här finns Yinyoga, Mjuk Vinyasa Flow Yoga, Kundaliniyoga, Restorative Yoga samt Mindfulness och Vipassana-meditation.

Varje klass leds av sin respektive lärare, kontakta läraren som leder yogan mera information plus bokning.

Under rubriken Om oss hittar du mer information om alla våra klasser samt priser.

Varmt Välkommen!


 

Boka Massage på Samadhi Yoga Gamla Stan

Hos Weronika: en klassisk massage då använder massören djupa knådningar, töjningar och tryck för att behandla och få musklerna, och dig, att slappna av. 

-Du bestämmer själv om du vill ha rygg, helkropp, rygg & nackmassage eller ha en gravid massage.

- Friskvårdmassage eller mjuk massage, behandlande, med aromaterapii (eteriska oljor) eller avkopplande, upp till dig.

Priser: 

55 min helkropp massage  850 sek

30 min ryggmassage 480 sek

Lymfmassage 

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage/bindvävanmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. 

Patienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen.
Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.

Priset:

90 min 1200 sek 


Hos Jeanette Shiatsumassage

Shiatsu är energimedicin från Japan, man använder tryck, stretchningar, rotationen mm. Metoden är väldigt avslappnande och hjälper kroppen hitta tillbaka till självläkning. Jag arbetar på golvet och du har mjuka kläder på dig.

Priset: 700 sek 60min och första besöket ca 90 min 900 sek

Kontakt: Jeanette på e-mail: helajeanette@hotmail.com


Online bokning

gäller bara Massage behandling 

                   Boka massage hos Weronika eller hos Jeanette. Skriv i meddelandet till vem vill du gå på massage. Vi bekräftar din bokning via mejl.